от Маргарита Русева
Какво знаем или не знаем за княз Боян, Върховния Жрец на Богомилите? Той е най-малкият син на цар Симеон и царица Мария. Третият Богоизбран Боян от рода Дуло. Първият е Учителят Боян, брат на Крум Велики. Вторият е Свети княз Боян, първият българин мъченик за Христовата вяра, първороден син на Омуртаг. БО-ЯН е името на българина, обучен в Шамбала за духовен водач и учител на огромен и почтен народ Лао Дзъ. И всички те са със свръхестествени способности за хората на Земята. Княз Боян е роден е 907 година, когато дядо му Михаил поема пътя към Всевишния. Малко преди това преди да се роди следващият му внук, пожелава родителите да му дадат името Боян и да го кръстят при Извора Едем в Плиска. Този Извор е посочен от Кубрат на сина му, Аспарух го открива по лечебните му качества, в него е измъчван и екзекутиран Свети княз Боян. И този Извор, Аязмото, Свети княз Борис Михаил прави първия Православен български паметник и началото на Голямата Базилика. Пророчицата Ванга казва, че когато от Извора Едем отново бликне вода, България отново ще се въздигне. Цар Симеон и царица Мария изпълняват последното желание на монаха Михаил. Най-малкият им син е кръстен при Православния паметник, Аязмото, Извора Едем. И той притежава като баща си, братята Михаил и Иван, и сестра си Анна свръхестествени сили и умения.
Когато 913 година майка му, царица Мария, отлита при дедите, най-малкият син на царското семейство е на 6 годинки. От 913 до 923 година баща му цар Симеон и брат му княз Михаил превземат Балканите. Византия вече няма нито войски, нито съюзник. През това време един от съветниците на царя, арменецът Георги Сурсувул, на когото царят предоставя грижата за малкия Боян, успява да ограничи достъпа на царското семейство до момчето и със сестра си Мариам му внушават, че тя е майка на Боян, а нейният син Петър единствен негов брат. Тази лъжа е развенчана 923 година на среща на Иван Рилски и Анна с Боян в манастира „Пантилейна“. Още щом вижда портрета на царица Мария, Боян познава майка си, жената от неговите сънища. От този момент четирите деца на царя са в едно. Иван Рилски вече е напуснал официалната българска църква и е създал Рилския манастир. Княз Боян е започнал организация за създаване на Богомилското движение. Неговата философията е обединяване знанията и опита на първите българи на Земята и Православната вяра. Всички Богоизбрани български владетели от рода Дуло притежават Божествена Енергия да го правят. Могат да лекуват, да осъществяват контакти помежду си от разстояния, да бъдат на две места едновременно, да преминават разстояния и препятствия без усилия мигновено, да въздействат противниците им да изпълняват техните мислени указания. Само в синхрон с Енергиите на Вселената и Природата, отразени във Вечния им Календар, който и до днес е най-точен на Земята. За осъществяване на желаното, ползват силите на Вселената и Твореца с ОРЕНДА, Божествената Енергия на Българите чрез Интуиция, Чувство и Мисъл, движещата сила на Българите. Тази силна психическа енергия е дадена, за изпълняване на Мисията, възложена от Бога за оздравяване на човечеството. На това се дължат и блестящите, удивителни победи на българите, оставащи и до днес неразбрани от другите народи.
Превратът на 27 май 927 година организиран от Георги Сурсувул и сестра му Мариам внася промени. Княз Боян възкресява Анна, а Иван Рилски възкресява Михаил. Цар Симеон си отива при дедите и любимата съпруга и майка на четирите им деца, царица Мария. Само Боян има достъп и се сбогува с баща им.
936 година ромеите опитват да унищожат Боян, като го изпращат неопитен с войска срещу маджарите и да премахнат върховенството му сред богомилите, които не приемат отнемане на живот. Но по решение на тайнствения съвет на царските наследници, войската повеждат княз Михаил и княз Игор от Киевска Рус, като ги прогонват далеч, където са и сега. През това време княз Боян прави първата си обиколка на Европа и създава центрове, които възлага на богомилските родове за спасяване, опазване и съхраняване на българските ценности и съкровища. Един от тях е в Малта, друг в Болоня, където богомилите 1119 година създават първия Университет в света, без подчинение на църквата. По решение на семейния съвет на царското семейство, след срещата с княгиня Елена, вече княгиня Олга, великата княгиня на Киевска Русия, княз Боян организира отнасяне на златното съкровище на Кубрат при нея и нейния внук княз Владимир. Вече като върховен жрец на Богомилите Боян изпраща там да се заселят богомилски родове за просвещение в Православната вяра и обучаване в писмо и четмо с Кирилицата на руския народ. Във всичко това участват всички деца на царя и се ползва фонда, дарен от монаха Михаил на княгиня Анна Българска. Когато тя си отива, княз Боян прави нейната надгробната плоча с информация в нея, която знае само царското семейство. Плочата е открита 1965 година при разкопки във Велики Преслав. А непрекъснато излиза информация от книги, писани тогава, съхранени и до днес в оригинал, като „Съдбата на народите“ от 956 година на богомилския епископ Петър Осоговец, един от 12-те съветници на Върховния жрец Боян. От земята ни непрекъснато извира информация за древната ни история по източници, опазени благодарение на Богоизбраните Българи, един от които е княз Боян от рода Дуло. Почит и Слава!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *