По инициатива на Регионалното управление на образованието – Благоевград, на 17.06.2024 г. в Историческия музей в Благоевград се проведе среща с директори на училища от областта, учители, общественици и кметове на общини от област Благоевград.
По повод 50-годишния юбилей на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, член на Светия синод на Българската православна църква, началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов отправи предложение да бъде удостоен с високото държавно отличие – Почетния знак на Президента.
В писмото до президента се акцентира върху тясната връзка между образователните институции и дядо Серафим. С благословението на митрополит Серафим се провеждат редица събития в образователните институции на територията на област Благоевград като: „Отбелязването на възкресение Христово“, „Господ е пастир мой“, „21 ноември – Ден на християнското семейство“, „Рецепта за спасение“, „Благословена да е ръката, която дарява“ и др.
По този повод е създаден инициативен комитет на миряни и граждани от Неврокопската епархия, съставен от служители от Регионалното управление на образованието – Благоевград, директори на училища, учители и общественици от област Благоевград.
На проведената среща за председател на комитета бе избран Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *