На 16 май 2024 г., по покана на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим изнесе лекция в университетската зала „Тържествена“ на тема: „Ролята на Българската православна църква за възпитанието на християнски ценности в младите хора“.
Митрополит Серафим насочи вниманието на студентите към духовното развитие и израстване на човешката личност в условията на материалистичното и технологично съвремие.
Изложението по темата провокира дискусия, от която пролича заинтересоваността на участниците относно възможностите за по-активно и по-осъзнато присъствие на Българската православна църква в образователната ни система и медийното пространство и осигуряването на повече възможности за приобщаването на децата и младите хора към православната вяра.
На лекцията присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, ректорът на Лесотехническия университет доц. д-р Христо Михайлов, проф. д.а.н. арх. Атанас Ковачев, юридическият съветник на Светия синод на Българската православна църква доц. д-р Мария Кьосева, преподаватели и студенти.
© Неврокопска св. митрополи

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *