С приятна изненада – изпълнения на обичаната от всички певица Бояна Карпатова, за всички, участвали в обновяването на Дома на културата, днес отвори врати напълно обновената сграда в град Гоце Делчев. На специална пресконференция кметът на общината Владимир Москов обяви приключването на ремонтните дейности. Той припомни и историята на обичаното място за концерти, театрални постановки, музикални и културни събития на хората от региона.

Построена в далечната 1989 година от някогашно предприятие Стройрайон с директор Катерина Харизанова и технически ръководител Борис Ангушев, с ентусиазма и доброволния труд на стотици неврокопчани, след 35 години сградата имаше нужда от сериозно обновяване.

След спечелен проект от община Гоце Делчев и с европейско финансиране сградата е напълно обновена. Топло и уютно, със съвременни климатични системи, с модерна сцена, 555 удобни седалки, съвременно озвучаване и осветление, достъп за хора с увреждания, модерен купол в изложбената зала, запазен стил на фасадата, медния покрив, парапетите и осветителните тела, стилно украсени фоайета с картини от фонд на местното читалище, новият културен дворец ще очаква своите посетители, ценители на всички културни, художествени и музикални жанрове само след няколко дни, когато държавна приемателна комисия трябва да подпише книжата за експлоатация.

Заедно с всичко ново в сградата посетителите на Дома на културата ще могат да се насладят и на прекрасни картини, съхранени във фонда на читалище „Просвета – 1865“ гр. Гоце Делчев, които красят коридорите и стълбищата

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *