Трето ОУ ”Братя Миладинови” посрещна учители и ученици по проект Еразъм + от гр. Месина, Сицилия. Темата на проекта е: „Нови стратегии за обучение на учениците”.

Гостите от Италия бяха посрещнати лично от директора на училището – Никола Джингаров и учениците от IVА и IV Б клас, които им бяха подготвили изненади, лакомства и подаръци. След вълнуващото посрещане и разглеждане на обновената база, те посетиха урок по химия и опазване на околната среда при учителката Любка Цирова. Нейните възпитаници представиха химични експерименти – изригване на малък вулкан, химическо надуване на балон, магически пипер. След което имаха възможността да наблюдават урок по английски език в V Б клас с учител Ваня Тупарова. Чрез използването на инструменти като Wordwall , Quzizz, Mozaweb, pазделени на отбори, се включиха и учениците от Италия.

Визитата продължи с ползотворна среща за обмяна на опит с ресурсния учител Марияна Гебрелиева и логопеда Мария Радева.

Гостите от Италия направиха приятна разходка из град Гоце Делчев, посетиха историческия музей, училището в с. Брезница, фермата за щрауси, зоопарка и манастира в гр. Хаджидимово и дрения Никополис ад Нестум край с. Огняново.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *