Започва отново кампания за кастриране в клиниката в с. Баничан. Организацията „Ветеринари в действие“ ще кастрира отново улични, домашни и дворни животни. По този начин помагате за свръх популацията, а тези животни които се раждат на улицата умират на 90% и рядко оцеляват.

Кастрацията помага на животното да живее пълноценно. По мнение на ветеринари животните, които не са кастрирани рано или късно развиват  тежки заболявания. Не маловажно е и това, че след кастрация животните стават по кротки. Това е добре да знаят особено тези хора, които се притесняват от глутници кучета по време на размножителния им период.

Погрешно е да се мисли, че щом едно животно е кастрирано, то е осакатено. Ако не кастрирате котето или кучето, след време сте принудени да мислите какво да правите с поколението на вашето животно.

При кастрация котките се маркират, реже се малко връхчето от ухото, така се разпознават при кастрация. Ако видите коте с резнато връхче на ухото, значи е минало през програмата „Кастрирай и върни“. При кучетата се слагат марки на ушите, като това се прави да не бъдат отново заловени.

Възползвайте се от кампанията, която ще продължи две седмици.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *