Атанас Спириев започна тренировки с „Пирин“ (Гоце Делчев). С пристигането му се увеличават надеждите за решаване на проблемите, които има отборът в лявата част на защитата. Те се появиха, след напускането на Зефир Катунчев, който започна работа, чието естество изключва практикуването на любимия му спорт. За Атанас Спириев това е поредно завръщане в южния град, където преди това игра на два пъти. Преди това той риташе под ръководството на Йордан Боздански и Димитър Соколов, когато неврокопчани бяха в „Б“ група.
Бранителят, чиито корени са от Копривлен, игра последно в „Беласица“ като предишната есен се подвизаваше в „Пирин“ (Разлог), но напусна след като за поста си трябваше да се бори с местните Благой Родов, Георги Калоянов и Красимир Друнчилов. Както подмятат зевзеците, само два клуба не му достигат, за да вземе своеобразен златен голям шлем за в почти всички тимове на югозапада. Освен с екипа на неврокопчани, разложани и комитите, 25-годишният футболист е трупаше опит в тимовете на Банско и ОФК „Пирин“ (Благоевград). Така до момента Атанас Спириев единствено не е бил състезател на „Вихрен“ (Сандански) и „Септември“ (Симитли). Името на 25-годишният футболист се свързва и с агенция за модели, а неговите снимки са в сайта на компанията.
В Гоце Делчев пристигна и още едни млад футболист, кандидат за слава с екипа на местния „Пирин“. Става дума за 19-годишният юноша на „Литекс“ Александър Смилков. Роденият в Първомай защитник, ще търси старт на своята кариера в мъжкия футбол, след като мина през всички гарнитури на ловчанлии. Последно той игра под ръководството на треньора и бивш играч на оранжевите Даниел Моралес в екип с Витомир Вутов и Стефан Яръмов.
Двамата нови бяха тествани от треньора Тодор Киселичков в игрова обстановка в събота, когато подопечните му се срещнаха отбора на бившия си треньор Йордан Боздански „Септември“ (Симитли).
Това пък бе единствената контрола на зелено-белите южняци през изминалата седмица, след като в последния момент пропадна планирания спаринг с гръцки отбор. След нея се очаква да станат ясни и имената на футболистите, които ще отпаднат от сметките на треньорския щаб, след като с тима тренират вече 30 футболисти.

atanas spiriev

 

 Атанас Спириев е опция за невралгичната лява зона на защитата на „Пирин“ (Гоце Делчев)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *