Зам.председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел бе удостоена с високото отличие „Евродепутат на годината 2016“ в категория „Развитие“ на специална церемония в Брюксел. Тя е единственият български евродепутат, печелил два пъти престижната награда – през 2013 г. бе отличена с приза в категория „Равенство на половете“. 

Зам.председателят на групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Северна Африка и Близкия Изток е призната като един от най-активните членове на Европейския парламент с принос за насърчаването на цялостна и последователна европейска политика за международно развитие. Усилията й са концентрирани за постигане на съгласуваност между вътрешните и външните политики на ЕС, за идентифициране съвместно с партньорските страни на ограничен брой приоритети за постигане на по-конкретни резултати, за включването на жените в изграждането на мира и развитието. 

Мария Габриел благодари зMARIA GABRIEL NAGRADAа признанието, подчертавайки колко е важна екипната работа за постигането на резултати. „Щастлива съм, че работата и визията ми за европейската политика за международно развитие са подкрепени от колегите ми. Основните приоритети, за чието реализиране работя, са тесни връзки между сигурност и развитие, засилено участие на жените на всички нива, инвестиции за образование, фокусиране на Европейския фонд за развитие в по-малко на брой приоритети, насърчаване на повече европейски граждани да участват в политиката за развитие. Тази награда е признание, но и по-голяма отговорност. Тя ми дава допълнителен стимул да продължавам да работя за последователна политика за международно развитие, която е инвестиция в сигурността на европейските граждани“, заяви Мария Габриел при връчването на наградата. 

Призът на списание „Parliament Magazine“ е учреден като признание за постижения на евродепутати, имащи пряко отражение върху живота на европейските граждани. 

 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.