GRAFITI PARKA
Нова атака на драскачи, които съсипват фасадите на обновени сгради тормози неврокопчани. Преди повече от година беше разкрит автора на подобна серия драсканици, „клиент” на местната детска педагогическа стая, вече пълнолетен който наклепа със спрей мрамора по колоните на Дома на културата. Единственият начин беше те да бъдат подменени, защото боята не се изтрива по никакъв начин. За тази „артистична агресия” плати бедния дядо на този младеж, търсещ странен начин за обществена изява. Той самият се скри при майка си, която е на гурбет в Гърция.
Неговите последователи засега са неизвестни. Охранителните камери засичат добре маскирани с качулки и очила мъже, които се вихрят с боите като в българската поговорка, за оня, дето срал на метеното.
Серизно пострадала е обновената фасада на ПМГ „Яне Сандански”, въпреки увеличения брой камери, сподели директорът на учебното заведение Елка Божикова. Според видеозаписите „героите драскачи” се вихрят около 22 – 23 часа, време в което полицейските патрули биха могли по-често да наобикалят местата, на които действат.
”Моля да се вземат спешни и сериозни мерки, защото сами не можем да се справим. Хвърлиха се толкова много труд и пари и сега някой безотговорно съсипва направеното. Делегираните бюджети са малки и се налага да харчим пари от тях, за да отстраняваме вандалските набези. Няма и 7 месеца, откакто приключихме пълното обновление на училището ни, и вече ни се налага да правим нова мазилка, след като не можахме да заличим следите от спрейовете“, тревожно разказа Божикова пред общинските съветници и началниците от РУП – Гоце Делчев. Освен в ПМГ, набези имало вече и върху фасада на I ОУ, което също наскоро бе основно ремонтирано.
Общинският съветник Димитър Бояджиев предложи схема, с която преди година успял да открие драскача по новите пейки в обновения градски парк, като обявил парична награда за този, който има информация за автора на вандалските набези.

By hronika

One thought on “Вандали драскат по новите фасади, полицията и камерите са безсилни”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *