Друидите са жреците на келтските племена, населяващи Галия, Ирландия, Британия. Според езическите им вярвания боговете са създали човека от дърветата, което означава, че всеки човек (като дадено дърво) има някои характерни черти, уникални за него, всеки се нуждае от определени условия на живот.

Според галите и келтите, някои хора са високи като бора, други силни като дъба, трети деликатни като брезата… Дърветата, от своя страна се различават помежду си с неповторима красота. Те могат да бъдат определяни и като изящни, силни, самотни, деликатни, жилави или устойчиви. Подобни черти притежават и хората.

Хороскопът на друидите не само определя човешката съдба и помага да се узнае характера. С него можете да коригирате живота си. За да го промените към по-добро, често „общувайте“ с дървото си. Ако засадите своето дърво-покровител в близост до дома си или се сдобиете с мебели от дървесината му, щастието скоро ще почука на вашата врата.  Най-голяма сила дървото притежава на вашия рожден ден и по време на активните периоди на знака.

Друидите отдавали голямо значение на зимното и лятното слънцестоене, пролетното и лятното равноденствие. Тези дни те провеждали тържествени шествия и церемонии,  принасяли в жертва бели бикове. Като цяло положението на Слънцето спрямо Земята служи за основа на техния хороскоп. В съответствие с него съдбата на човека, неговото бъдеще, характер и способности зависят от разстоянието на Слънцето от Земята на рождения му ден. Следователно всеки знак има два периода на валидност.

Този хороскоп разделя цялата година на 40 части и 22 различни знака. Освен това само четири от тях са единични – тези, които включват само един ден: денят на пролетното и есенното равноденствие, както и денят на зимното и лятното слънцестоене. Останалите 36 части от годината са разпределени по двойки. Всяка от двойките съответства на един знак с името на съответното дърво.

 

От 01 до 11 януари – Смърч (Ела)

от 12 до 24 януари – Бряст

от 25 до 3 януари – Кипарис

от 04 до 08 февруари – Топола 

от 9 до 18 февруари – Кедър 

от 19 до 28 (29) февруари – Бор

от 1 до 10 март – Плачеща върба

от 11 до 20 март – Липа

21 март – Дъб

от 22 до 31 март – Леска

от 01 до 10 април – Офика (Калина)

от 11 до 20 април – Клен 

от 21 до 30 април – Орех

от 01 до 14 май –  Жасмин

от 15 май до 24 май – Кестен

от 25 май до 3 юни – Ясен

от 4 до 13 юни – Габър

от 14 до 23 юни – Смокиня

24 юни – Бреза

от 25 до 4 юли – Ябълка

от 5 юли до 14 юли – Смърч (Ела)

от 15 до 25 юли – Бряст

от 26 юли до 04 август – Кипарис

от 5 до 13 август – Топола

от 14 до 23 август – Кедър

24 август – 2 септември – Бор

от 3 до 12 септември – Плачеща върба

от 13 до 22 септември – Липа

23 септември – Маслиново дърво

от 24 септември до 3 октомври – Леска

От 4 до 13 октомври – Офика (Калина)

От 14 до 23 октомври – Клен

от 24 октомври до 02 ноември – Орех

от 3 до 11 ноември – Жасмин

от 12 до 21 ноември – Кестен 

от 22 ноември до 01 декември – Ясен

от 2 до 11 декември – Плачеща върба

от 12 до 21 декември – Смокиня

22 декември – Бук

От 23 до 31 декември – Ябълка

сн. pixbay

 

 

 

 

Дървета:

* Ябълка (Любов) * – Това е един от най-сексапилните и атрактивните, привличащи към себе си като магнит знаци от хороскопа на дърветата на друидите. Естествени и невероятно искрени, отличават се с чувствителност и сантименталност, на моменти тихи и скромни, лековерни, много чаровни, привлекателни, имат приятно отношение, флиртуваща усмивка, обичат приключенията, обичат разнообразието и ненавиждат скуката, искат да обичат и да бъдат обичани, верни и нежни партньори, много щедри, имат много таланти, обичат децата, имат нужда от любящ партньор. Може без съмнение да дадат последната си риза и стотинка на някой, който има нужда от нея, и никога няма да съжаляват за това, но затова пък често ги използват.

* Ясен (Амбиция) * – Силно, красиво дърво. Хората Ясен привличат със своята сила, но в същото време имат пропорционално сложен силует, свободни и елегантни движения, жизнени, независими, невероятно привлекателни, весели, импулсивни, взискателни, не обръщат внимание на критиката, амбициозни, умни, талантливи, обичат да си играят със съдбата, може да бъдат много егоистични, надеждни, неуморни любовници, изискват внимание, имат нужда от любов и силна емоционална подкрепа. Най-интересните представители на този знак от хороскопа на друидските дървета са мъжете Ясени.

* Бук (Творчество) * – Стройно, красиво дърво, живее до преклонна възраст, като същевременно запазва много от качествата, присъщи в младите му години. Родените под този знак са с гарантирано дълголетие без да загубят своята гъвкавост и пъргавина. Техни спътници са доброто настроение и кокетството.  Те имат добър вкус, заети са с външния си вид, материалистични, добре организират живота и кариерата си, икономични, добри лидери, не рискуват без причина, разумни, прекрасни, обичат да поддържат форма (чрез диета, спорт и др. и т.н.). Човекът Бук е доста сложен тип.

* Бреза (Вдъхновение) * – Брезата е най-оригиналната и ефектна сред дърветата, изключително тънка, деликатна и елегантна. Това са хора весели, привлекателни, елегантни, приятелски настроени, мили, симпатични, спокойни, скромни, не харесват нищо излишно, презират вулгарността, обичат живота сред природата и уединението, не много страстни, имат въображение, нямат големи амбиции, създават спокойна и хармонична атмосфера. Около себе си те разпръскват аурата на спокойствие, самодоволство и „сияйно“ щастие. Те са много хармонични личности.  Не създават проблеми в ежедневието, много добри, дружелюбни, практични, внимателни и толерантни, никога не налагат своите вкусове и предпочитания на никого. Обикновено са доста доволни от себе си. Позицията им е съвсем логична: те обичат живота, хората, целия свят – и следователно самите себе си като част от него.

* Кедър (Увереност) * – Притежават рядка сила, знаят как да се адаптират, имат добро здраве, абсолютно не са срамежливи, самоуверени, добри оратори, целенасочени, често нетърпеливи, обичат да впечатляват другите, имат много таланти, усърдни, проявяват здравословен оптимизъм, чакат да срещнат единствената истинска любов, могат да вземат бързи решения. По правило животът на такива хора е много разнообразен, а душата е интелигентна, възприемчива, чувствителна и сантиментална. Притежават развито чувство за хумор, шегаджии, но в по-голямата си част остроумието им е посветено на себе си. Човекът кедър е готов да направи всичко, за да привлече вниманието, да се отличи в компанията, да изненада хората.

* Кестен (Честност) * – впечатляваща външност, не обичат да флиртуват и изобщо не се стремят да завладеят другите с красотата си, въпреки това предизвикват уважение и любов у околните, имат добре развито чувство за справедливост, няма да се отегчите с тях, вродени дипломати, лесно раздразнителни, чувствителни, работливи, понякога се държат арогантно, обичат семейството, много верни в любовта, в добра физическа форма. Независими индивидуалисти, които учудват хората с противоречивото си поведение, преценки и идеи. Но те искат всичко да е добро, съзнателно никога не нараняват никого, не вредят, имат много идеалистични възгледи за справедливостта, морала и любовта. Но идеалистите, както знаете, винаги им е много трудно да живеят.

* Кипарис (Вярност) * – Кипарисът е дърво със силен, строен и прав силует. Такива хора са изключително хармонични. Те са зрели, независими, самодостатъчни и самостоятелни. Това им позволява да избягват проблеми, неудобни ситуации, твърде сложни за хора, които търсят щастие, спокойствие и хармония. Човекът кипарис лесно се адаптира, приемайки това, което животът му предлага, но не винаги го харесва. Напълно са удовлетворени от положението на фаталист, като са убедени, че „всичко е записано на небето“. Те живеят в своя спокоен и прост ритъм и за тях вземането на решения е голям риск. Оптимисти, искат да бъдат финансово независими, ненавиждат самотата, страстни любовници, верни, понякога горещи, могат да бъдат непокорни и небрежни.

* Бряст (Благородство) * – Бряста има добра физика, вкус към облеклото, скромни изисквания, склонни са да не прощават грешки, весели, обичат да управляват, но не и да се подчиняват, честни и верни партньори, обичат да взимат решения за другите, благородни, щедри, с добро чувство за хумор и практични.

* Смокиня (Разумна) * – много решителна, честна, лоялна, независима, мрази възражения или спорове, трудолюбива, когато иска да бъде такава, обича живота и приятелите, радва се на деца и животни, сексапилна, с отлично чувство за хумор, има артистичност, талант и прекрасен ум. Чувствителен реалист, по-скоро снизходителна към другите. Нуждае се от пространство и топла, благоприятна атмосфера. При неблагоприятни условия тя отслабва и изсъхва, не е особено устойчива при неблагополучие. Но в добри условия буквално цъфти и излъчва топлина и доброта. 

* Смърч/Ела (Мистериозен) * – Притежават строга и студена красота. Имат свой внимателно проектиран, оригинален стил, особено жените. Държат се интелигентно в обществото. Тяхното самочувствие заслужава внимание и уважение.  Необичаен вкус, добре се справят със стреса, обичат всичко красиво, упорити, склонни са да се грижат за близките си, трудно се доверяват на другите, но са много общителни, доста скромни, талантливи, безкористни, много надеждни и имат много приятели. По правило те са доста капризни, трудни за съвместен живот, самостоятелни, често меланхолични, обичат повече да са сами.

* Леска (Необичайна) * – Плодовете на леската в много церемонии са били използвани като символ на плодородието. Смятало се е също, че нейните клони имат магическа сила.  Има някакъв невероятен магически чар, с който привлича към себе си другите като магнит. Леската на пръв поглед може да изглежда слаба и незабележима, но всъщност е много очарователна и притежава оригинален ум, с чувство за хумор, много взискателна, но може да бъде и много разбираща, знае как да направи незабравимо впечатление, активен борец в социалната и политическата сфера, доста мрачна понякога, честна, перфекционист, притежава чувство за справедливост, мила, мъдра и търпелива, сдържана и скромна, но винаги прави впечатление. 

* Габър (Добър вкус) * – Имат студена красота, грижат се за външния си вид и състояние, много добър вкус, не са егоистични, правят живота си възможно най-удобен, водят разумен и дисциплиниран живот, изключителни партньори и родители, търсят доброта и признание в емоционалния си партньор, може да направят много в името на скъпите си хора, имат необичайни мечти, честни и много съзнателни. Човекът габър е естет, който се интересува повече от формата, а не от съдържанието на явленията. Той практикува същия подход и към хората, особено към представителите на противоположния пол. Докато говорите с него, той дори не се преструва, че е важен за него разговора, вместо това ще плъзне поглед върху вас отгоре до долу и ще ви огледа хубаво, тъй като го интересува повече външната красота.

* Липа (Съмнение) * – Символ на комфорт, стабилен начин на живот. Очарователна, разпръскваща прекрасен аромат около себе си, Липата винаги е била женско божество, олицетворяващо майчинството. Жените, родени под този знак на хороскопа на друидските дървета, са под нейна закрила. Хората липа са здрави, живеят без много стрес, балансирани. Пораждат симпатия съм себе си, умни, трудолюбиви, приемат всичко, което им дава животът, но преди това се опитват да променят лошите обстоятелства в добри, мразят кавги и стрес, наслаждават се на ваканционни пътувания, могат да ви се сторят трудни за общуване, но са меки и податливи, винаги готови да пожертват нещо за семейството и приятелите си, имат много таланти, но те нямат достатъчно време да ги използват. Притежават отлични лидерски качества, понякога ревниви, но изключително верни. Липите обожават стабилността и комфорта, но ако възникне такава нужда, те ще се чувстват чудесно дори в колиба, където развитото им въображение ще им помогне да създадат уютна домашна атмосфера.

* Клен (Независимост на преценката) * – Дървото не е много впечатляващо на височина, обаче иска да се открои на всяка цена на фона на другите, да подчертае собствената си изключителност и уникалност. Необичайни хора, пълни с въображение и оригиналност, скромни, срамежливи и затворени, амбициозни, горди, самоуверени, копнеещи за ново преживяване, понякога изнервени, имат много трудности, добра памет, лесно учат, труден любовен живот, обичат да впечатляват. Винаги имат много идеи, понякога необичайни и дори екстравагантни,  обичат новости и изненади.

* Дъб (Смелост) * – Горд, смел, издръжлив, упорит … Истински идеал! Въпреки това, дъбът има някои „човешки“ характеристики. Този човек не признава компромиси, трудно е да се спори с него.  За него е характерен ярко изразен комплекс на мъдреца. Силен, смел, непоколебим, независим, разумен, не обича промените. Не признава натиск под каквато и да е форма. В екстремни ситуации, когато някой се опита да му повлияе, той се превръща в агресивна личност, но никога не става вулгарен и не се разделя с вроденото усещане за вкус. Стоят здраво на земята, хора на действието.

* Маслиново дърво (Мъдрост) * – Не твърде забележимо, маслиновото дърво на друидите има плодове с изискан и тръпчив вкус. И растението, и човекът обичат слънцето, цъфтят красиво на топлина. По своята същност Маслината е пълна със здрав разум, благоразумие. Избягва всякакви агресивни ситуации, не обича остротата. И в личния, и в професионалния живот тя е много сдържана, търпелива, чувствителна. Изпитва добри чувства, разумна, уравновесена, избягва агресията и жестокостта, толерантна, весела, спокойна, с добре развитото чувство за справедливост, чувствителна, симпатична, обича да чете. Това е „психоаналитик на свободна практика“ за семейството и приятелите. Тя се опитва да разбере ситуациите, които са объркани. 

* Бор (Миротворци) * – Човекът Бор е силен, твърд, умее да се бори с трудностите. Той е добър организатор и получава признание в професията си. Рационални, обичат приятната компания, жадуват за мир и хармония, обичат да помагат на другите, имат активно въображение, практични, обичат да пишат поезия, приятелски настроени са към всички, много лесно се влюбват, но ще си тръгнат, ако ги предадат или лъжат, емоционално отстъпчиви, имат ниска самооценка и нужда от любов и насърчение. Лесно се влюбват, но любовта често е съпроводена с разочарования.

* Топола (Несигурност) * – Изключително много привлекателна, но не могат да се наслаждават на ежедневните радости, не оценяват красотата на живота както някои други. Те са много стройни, елегантни и красиви хора, талантливи, не много самоуверени, но изключително смели, ако е необходимо, имат нужда от добронамереност и приятна обстановка, много придирчиви, прекрасна артистична природа, добри организатори, склонни към философстване, надеждни във всяка ситуация, приемат сериозно партньорството. В любовта са зависими и отстъпчиви – приемат твърде на сериозно това чувство. Песимистично настроени, трябва да се държите много внимателно с тях, защото и най-простите шеги възприемат болезнено.

* Офика/ Калина (Чувствителност) * – Не се подлъгвайте от нейния нежен външен вид, лека походка и невероятен чар.  Устойчива на стрес, притежава смелост. Не можете дори да си представите колко самоконтрол и сила на волята стои зад нейната вечно весела усмивка и оптимистично поведение! Пълна с чар, весела, надарена, но без всякакъв егоизъм, обича да привлича вниманието, едновременно зависима и независима, отличава се с отличния си вкус, умее да подчертава своите достойнства, облича се добре и винаги перфектно допълва външния си вид с аксесоари. Това са много чувствителни, достойни, любящи, честни хора, на които винаги можете да разчитате и да се доверите.

* Орех (Страст) * – Природата е надарила Орехът със странен, сложен и контрастен характер. Често за хората родени под този знак може да се каже “Костелив като орех” – те изглеждат странни, непонятни и наситени с контрасти. Човекът орех създава впечатление за спокоен, уравновесен, самоконтролиращ се човек, контролиращ обстоятелствата. Ако обаче някой има възможност да надникне в душата му, тогава той би открил много съмнения и противоречия там. Непоколебим, странен и пълен с контрасти, често егоистичен, понякога агресивен, но благороден, с неочаквани реакции, спонтанен, неограничени амбиции. Сложни и необичайни партньори. Като партньори, те не винаги са обичани, но другите често им се възхищават. Квалифицирани стратези, много ревниви и страстни, безкомпромисни.

* Плачеща върба (Меланхолия) * – Изпитва постоянна нужда от любов. Капризни са и често променят настроенията си. От една страна са привързани към дома и семейството си, а от друга – мечтаят да се откъснат от тази среда и да пътуват по света. Върбата не е лесен партньор, тъй като не признава компромисите. Обичат да живеят без стрес, харесват семейния живот, пълни са с надежди и мечти, привлекателни, много симпатични, обичат всичко красиво, склонни са към музика, неспокойни, честни, често се чувстват недооценени и недоразбрани. Жените имат природен чар, а мъжете – голям успех сред другия пол.

* Жасмин (Приятелство) * – По рождение Жасминът е песимист, а веселото му настроение е привидно (макар да се опитва да прикрие това). Твърде чувствителен е и лесно раним. Дълбоко в душата си крие преживените чувства. Само приятелите знаят колко чувствителен е всъщност, колко често съмненията и разочарованията се настаняват в душата му. Оказва се, че той е прикрит песимист, често не е доволен от себе си и света около него. Внимателен е в постъпките си, тъй като се бои от разочарования. Често става обект на общ интерес, въпреки че много рядко съзнателно се стреми към това. Хората, които го познават повърхностно, го възприемат като уравновесен, весел, необременен с проблеми, очакват от него да е в добро настроение.  

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *