С фотоизложба на открито, в центъра ТД „Момини двори „ – Гоце Делчев отбелязва 95 години от създаването туристическото движение в града. Историята е проследена с множество фотографии и предизвиква голям интерес сред местните жители. Днес членовете на дружеството тържествено ще отбележат годишнината със шествие от площад „Македония“ по ул. „Търговска„ до площад „Гоце Делчев“. Там туристите ще поднесат цветя на паметника на патрона на града, след което ще се веселят в един от местните ресторанти.

 В изложбата е включено и прекрасно фототабло за туристически клуб „Пирински стражи”. На таблото са показани някои от емблематичните приключения на младите туристи сред красивата българска природа – походи до връх Хлевен (Корнишки циркус) в Пирин, връх Вихрен в Пирин, връх Свещник в Южен Пирин, връх Ореляк в Пирин, връх Мусала в Рила, Урдини езера в Рила, участие в Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”.

Това са малка част от походите, които малките туристи заедно със своите ръководители Лозана Грозданова, Славка Жостова и Александър Халачев са осъществили.  Само за летния сезон – 2017 г., Стражите изминаха около 300 км. из прекрасните планини Пирин и Рила.

На друго фототабло са запечатани пътешествията на туристи от гр. Гоце Делчев в чужбина, със снимки на Славка Жостова – учител в Трето ОУ и един от ръководителите на „Пирински стражи”, както и на Тодор Панчелиев – приятел на клуба, които са двама от петимата гоцеделчевци, изкачили връх Триглав в Юлийските Алпи.

От клуб „Пирински стражи“ поздравяват за прекрасната инициатива Атанас Панчелиев за подкрепата, вниманието и обичта, с които той, като дългогодишен учител по география в Трето ОУ и автор на краеведска литература, дарява младите планинари на Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *