Професионалната гимназия по селско стопанство „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев ще промени своя статут. Вместо чрез министерството на земеделието и храните, както беше до сега, финансирането от държавата за това учебно заведение, ще става чрез местната община.

DSCF2080

В училището се обучават 205 младежи и девойки в четири специалности, като там работят 35 учители и помощен персонал. Учебното заведение разполага също със земеделска земя, техника и животни. За да бъде осъществена промяната на статута на училището, се изисква най-напред решение на Общинския съвет в Гоце Делчев. Преди да са наясно с какво точно разполага училището, какъв е неговия конкретен бюджет и без поименен списък на собствеността, местните старейшини отказаха да вземат решение.

Предстои с цялата информация да се запознае постоянната комисията по образование към ОбС – Гоце Делчев, в която ще бъде поканен и директорът на училището Ангел Живков. Чак след това общинският съвет ще вземе решение. В процедурата следва решение за промяна на статута на гимназия „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев на Министерския съвет.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *