Две ученички от Трето ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев дариха косите си за изработване на перуки за онкоболни деца. 02Изключителният жест бе направен от второкласничката Гергана Хазурова и шестокласничката Стефани Герова.

Ето казво казва г-жа Емилия Москова – класен ръководител на Гери:

„Гергана Хазурова е русокосото съсредоточено момиченце от ІІ б, което седи на първия чин и попива всичко с големите си любопитни очи. Тя е пълна отличничка и неведнъж е получавала медала за спазване на училищните правила – желана награда за всеки ученик от този клас.

Наскоро тя получи и още една, специална награда, която се дава на хората със златни сърца – благодарност от името на  болен човек. Защото Гери дари дългите си коси за изработване на перука за нуждаещ се. Тя пак е красива и с новата си прическа, но и с ореола на чистота и доброта, какъвто носят хората, помогнали безкористно в беда.”

0104

Шестокласничката Стефани Герова сама пожела да напише причините за жеста, който е направила:

                   Ако си дал от себе си – не си живял напразно!

   Аз се казвам Стефани Герова от VI а клас на Трето основно   училище „Братя Миладинови”. Както знаете по Коледа се случват чудеса. И затова реших да бъда чудото в живота на някое онкоболно дете, да сбъдна мечтата му да има перука от естествен косъм. По свое желание реших да се подстрижа и даря косата си. Макар че за миг бях разколебана и натъжена, в крайна сметка се чувствам много удовлетворена. Моята коса ще порасне отново, но бих била щастлива да видя усмивка на лицето на едно нуждаещо се дете. Смятам, че каузата, за която дарих косата си, е добра и бих искала да послужи за пример и на други хора.

            НЕКА ДА БЪДЕМ ДОБРИ И ДА СИ ПОМАГАМЕ!

Адмирации за тези невероятни момичета!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *