Трето основно училище от гр. Гоце Делчев  ще се включи в Националната кампания „Да бъдеш баща“, съобщи училищният психолог Валентин Атанасов. За 12 юни 2016 г. (неделя)  четвъртокласници от училището заедно със своите учители и родители, които подкрепят кампанията, подготвят поход  до местността Топлицата, край близкото  до града село Мосомище. Там, край плувния басейн ще бъдат организирани състезания и ролеви игри, в които ще участват децата и техните бащи.

Обединение от 10 неправителствени организации, партньори в Националната кампания „Да бъдеш Баща“ организhappy-father-childира за четвърти път честване на Деня на бащата. Целта на кампанията е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите и важните за детето мъже,  в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

 „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континента. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

В България партньори-инициатори на кампанията са асоциация „Родители“ , фондация „Асоциация Анимус“, „Български център за джендър изследвания“, фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“, фондация „За Нашите Деца“, „Институт за социални дейности и практики“, фондация „Лале“, „Национална мрежа за децата“, фондация „Приложни изследвания и комуникации“, „Център за изследвания и политики за жените“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *