Второ ОУ „Гоце Делчев“ в град Гоце Делчев, днес празнува. Героят – патрон на училището не е забравен. Програмата, която с ентусиазъм и много старание бяха подготвили деца и учители беше патриотична и вълнуваща. Сред гостите на тържеството бяха кметът на Община Гоце Делчев, представители на училищното настоятелство, на обществения съвет, много родители. 

„От деня на своята гибел, Гоце Делчев е национален герой. С делото му за свободата на поробена Македония, най- свидната и красива част на България, поколения българи се гордеят и няма за забравят“ – каза директорът на училището, носещо името на Гоце – Цветанка Петричкова и поздрави всички ученици, учители и гости.

4 май е специален ден в града на Гоце. Днес от 16:30 в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена панихида в негова памет, а след това с тържествена церемония ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на патрона на града на централния градски площад от ръководството на общината, политически партии, училища и обществени организации и институции. 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *