Както всяка година, така и тази, в памет на Васил Левски, децата от Трето ОУ в град Гоце Делчев с голямо желание се включиха в състезанието по Лъвски скок. Ученици и учители от Трето ОУ отбелязаха 146 години от гибелта на Апостола на свободата и с кратка литературна програма. Ученици от V клас рецитираха стихотворения, а вокалната група, с ръководител учителката Диана Узунова, пя красиви български песни, посветени на Васил Левски. Кът със снимки, портрет и мисли на идеолога на българската национална революция, разказаха за живота и дейността на Васил Иванов Кунчев, а 6-метровият български трибагреник засили още повече патриотичното чувство на всички присъстващи.

След емоционалната програма се проведе и състезанието „Лъвски скок“, което е традиционно състезание за Трето ОУ „Братя Миладинови“ и се провежда вече три десетилетия.

По четирима представители от всички класове (две момчета и две момичета от I – VII клас), скочили най-много в предварителните серии, премериха сили и постигнаха завидни резултати. След оспорвана надпревара, с бурната подкрепа от всички ученици, бяха отличени най-добрите участници в състезанието. Те бяха наградени с медали. Да подкрепят децата и да почетат паметта на националния герой Васил Левски дойдоха много родители и гости. 

 

Тази година най-добри бяха:

 

I – IV КЛАС

I място – Георги Главчев – IV а (2,00 м)

II място – Ерик Колджиев – IV а

III място – Юлиан Стефанов – IV б

 

V – VII КЛАС

I място – Иван Занев – VII а (2,40 м)

II място – Рикардо Сепетчиев – VII а

III място – Георги Шагов – VI б

 

КЛАСИРАНЕ – МОМИЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Мария Дюлгерова – IV б (1,88 м)

II място – Ели Халачева – IV а

III място – Марина Зайкова – IV б

V – VII КЛАС

I място – Магдалена Петелова – VII а (2,15 м)

II място – Снежана Костадинова – VII б

III място – Лилия Малакова – VII б

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *