Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с президента на Европейската федерация по мини футбол и председател на Българска асоциация Мини футбол – Борислав Александров. На срещата присъства и народният представител Богдан Боцев.
По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи за организиране на турнири на територията на общината. Целта е да се привлекат повече хора по спортните площадки и да се покаже, че футболът, макар и непрофесионален, може да бъде изключително атрактивен.
Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с различен социален статус, професия и интереси. Мини футболът е за всички – от най-добрите футболисти до любителите. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, чрез който децата се запознават с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Асоциацията има 20 регионални центъра, 850 отбора и над 20 000 състезатели.
Очакванията на общинското ръководство са, че след стъпването на Асоциацията на територията на Гоце Делчев, играещите мини футбол ще станат много повече, а отборите все по-атрактивни и добри.
Асоциацията по мини футбол е партньор на БФС и Министерството на младежта и спорта за развитие на футбола в свободното време и е член и съучредител на Европейската Мини Футболна Федерация.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *