В критичен тон и с много откровения премина отчетно изборната конференция на общинската организация на БСП в град Гоце Делчев. Социалистите изслушаха отчетите на председателя Валери Сарандев и кмета Владимир Москов. За свой лидер преизбраха Валери Сарандев. На форума присъстваха народните представители Тома Томов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов, както и двама от претендентите за лидерското място в столетницата Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те двамата, както и кмета Владимир Москов са номинирани за лидерския пост от местните партийни организации, като Владимир Москов си направи самоотвод с аргумента, че ще е по-полезен на своите съграждани като кмет на общината.

Конференцията изобщо не е била скучна, споделиха местни социалисти, като най-емоционален е бил моментът с изказванията на Нинова и Добрев, както и на останалите, които са поискали думата.

Ето какво написа за конференцията на БСП в родния град на Кирил Добрев, известен като бастион на Корнелия Нинова сайтът epiceter.bg, цитиран и от други медии:

Жесток шамар за Кирил Добрев в родния му град Гоце Делчев – получи само 3 номинации!

Кирил Добрев, който обяви по Би Ти Ви преди месец точно от родния си град Гоце Делчев кандидатурата си за председател на БСП и заяви, че е готов да стане Министър-председател на България, получи най- звучния си шамар от собствените си съграждани, като полЛидерът на БСП Корнелия Нинова обра овациите на червените в бастиона на рода Добреви. Тя получи 33 номинации за председател на партията, а Добрев само 3, по информация на шефа на местната организация на БСП Валери Сарандев.

Там тази вечер се проведе отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП, на която гости бяха Корнелия Нинова председател на БСП и Кирил Добрев зам. -председател и претендент за поста председател  на партията.

Кирил Добрев, който обяви преди месец именно от родния си град Гоце Делчев кандидатурата си за председател на БСП и обяви, че е готов да стане министър-председател на България, получи най- звучния си шамар от собствените си съграждани, като получи десет пъти по-малко номинации от Корнелия Нинова за председател на БСП.

„Не знам колко номинации съм получил, но направих изказване, което се прие с аплодисменти от залата“, каза пред Епицентър.бг Кирил Добрев.

Той съобщи, че 180-те членове на конференцията са издигнали три кандидатури за председател на партията – на Корнелия Нинова, на Кирил Добрев и на Владимир Москов. Впоследствие Москов си е направил отвод. „Към централата в София отиват моята и на Корнелия Нинова номинация“, каза Добрев. Той съобщи, че по време на дебатите Нинова призовала за откровеност и той бил откровен в изказването си, което два пъти, по думите му, било прекъсвано от ръкопляскания. „Срещата беше великолепна“, обобщи Добрев.

Делегати на конференцията обаче заявиха, че срещата била много бурна. В изказването си Добрев нападнал тежко Нинова, което било прието доста негативно от социалистите. Нинова защитила политиката си досега както в партията, така и в отношенията си с основния опонент ГЕРБ. Към Добрев били поставени въпроси за тежкото организационно състояние на партията, на които той не отговорил.

Потърсена за коментар, Корнелия Нинова отговори пред Епицентър.бг:  „Организацията ни в Гоце Делчев е една от най-силните и авторитетни в партията. Не случайно имаме кмет седми мандат Владимир Москов. Благодаря им за номинацията. Още откакто бях депутат в Благоевград, имаме взаимно уважение и подкрепа помежду си. С Кирил Добрев представихме различната си оценка както за изминалите четири години, така и за бъдещето на БСП. Членовете са свободни да избират между всички кандидати на 12.09“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *