Днес, като част от обиколката в района на отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети ГКПП – Илинден. Тя се запозна детайлно с изградените системи за видеонаблюдение и постовете за охрана на границата. Бе отчетен фактът, че теренът е пресечен и труден за наблюдение, но независимо от това са предприети всички необходими мерки за ефективно опазване на границата. Извършват се постоянни проверки и огледи на района. Благодарение на контактния център в Промахон съществува високо ниво на взаимодействие и обмен на информация с партньорските гранични служби.
Вътрешният министър Бъчварова направи обход на граничната зона до 110 гранична пирамида в района на село Нова Ловча. Районът е известен като място, през което трафикантите най-често се опитват да прехвърлят нелегални емигранти. 

07023

Преди да стигне до ГКПП Илинден Румяна Бъчварова провери работата на РУ – Девин и полицейския участък в Хаджидимово. Тя на място се запозна с условията, при които работят полицейските служители. В хода на разговорите бяха обсъдени актуалната оперативна обстановки и предприетите мерки по противодействие на престъпността. Полицаите споделиха различните направления, по които работят. Основен акцент в работата им е ефективното противодействие на трафика на мигранти и на наркотични вещества – доходоносен бизнес, към който извършителите правят опити да се насочат, след успешните действия на държавата за пресичане на контрабандата с акцизни стоки. В този смисъл сред приоритетните насоки на дейност е активната работа срещу засаждането на наркокултури и последващото разпространение на наркопродукцията. Проверките, които се извършват в тази посока, са постоянни.

0702i107025
Министър Бъчварова бе придружавана от заместник-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев и комисар Деян Моллов – директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *