С много споделени идеи, приятелства и  със споделената мисия да творят заедно приключи срещата на петнадесетте отбра, участващи в Националното състезание „ Млади таланти в модата“.

В Зимната градина на комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“   си дадоха среща младежкото вдъхновение, състезателният хъс и индивидуалният дизайнерски почерк. Състезателите творчески интерпретираха темата „ Минало в бъдеще време“ . В представените модели бяха вложени щрихи от Ренесанса и от българския фолклор, както и елементи от почерка на Пако Рабан и Шанел. В професионална фотосесия засия  харизматичната красота на дизайнерските разработки.

Неврокопската професионална гимназия се справи отлично със задачата да бъде домакин на националното състезание, което се организира заедно с  дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката и РУО-Благоевград. Партньори са Община Гоце Делчев, фирма „ Пирин-текс“ ЕООД, комплекс комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“  и Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“.

Гости на мащабното събитие бяха представители   от Министерството на образованието и науката, РУО-Благоевград, община Гоце Делчев, директори на училища, представители на организации и синдикати, представители на модния бизнес,  представители на висши учебни заведения, представители на  Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“, Българската асоциация за текстил, облекло и кожи, представител на Асоциацията на българските модни дизайнери .

 Творческият труд на учениците впечатли и журито, и публиката и заслужи техните аплодисменти. А най-добрите от най-добрите бяха оценени от жури в състав: почетен председател – Йордан Беловодски  – изпълнителен директор на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК); Снежина Андонова- Декан на Технически факултет към ЮЗУ „Н. Рилски“, гр. Благоевград; Валери Захов – моден фотограф; Татяна Траянова – Дизайнер в Talegra Fashion , лектор по Моден дизайн в дизайнерската академия към Нет Ит; Йелена Джукич – представител на фирма ПИРИН ТЕКС ПРОДАКШЪН – ЕООД; Евагелос Ставрулакис – представител на фирма ПИРИН ТЕКС ПРОДАКШЪН – ЕООД; Невяна Стоянова – представител на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи.

Министерството на образованието и науката удостои с плакет и грамота Неврокопската професионална гимназия за принос към професионалното образование и като организатор на Националното състезание „ Млади таланти в модата“. Мащабното събитие приключи и с още признания за НПГ. Техническият факултет връчи грамота на  училището в категория

„Сръчни ръце“ . Класираните ученици в тази състезателна част имат възможност да се запишат в специалност „ Дизайн и технологии на облекло от текстил“ към Техническия факултет и специалност „ Мода“ към Факултета по изкуства.  НПГ получи плакет в категория „ Модно ревю“ от студио „ Талегра“, гр. Благоевград, с управител Татяна Траянова.

Фирма „Пирос“ ООД, гр. Сандански награди класираните в състезанието ученици с двудневно посещение на фирмата, където ще обогатят своя професионален опит. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *