Роденият в Гоце Делчев Борис Анзов, който от години живее в Русия, по информация на вестник 24 часа, е бил ранен след обстрел от групировката Джабхат ан Нусра в сирийската провинция Латакия, на 7 км от турската граница. Това е разказал самият той пред репортер на вестника.

Анзов, който стана известен с регистрация на НПО с необичайното име ЩО Е МАКЕ, ВСЕ Е ЮНАК, е обяснил, че работи в „Мед2110958855ия Мост България“ и в момента е в група с международни журналисти, недалеч от граничния град Кенсаб. Той е ранен в ръката от снаряд, който паднал на 100 метра от него. Ръката е цялата в кръв. Заедно с него са пострадали още 3-ма журналисти.

Терористите  ги обстрелвали с минохвъргачки на възвишение, докато вземали интервю от местните. Общо 8 снаряда били изстреляни по групата. Руски войници с БТР  им оказали помощ след обстрела.  „24 часа“ с разговаря с българския журналист, докато той пътуваше в БТР-а.

Бащата на Борис – Кирил Анзов, в телефонен разговор с главния редактор на Хроника, каза: „Нищо не знам. Токущо ми се обадиха ваши колеги. Притеснен съм. Изобщо не знам, синът ми къде е. Той обича да прави изненади. Скоро дори на тази тема се скарахме. Надявам се да е добре!“

снимка ФЕЙСБУК

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *