От миналата седмица в района на Гоце Делчев, кинаджии сноват и снимат филм със заглавие УЕСТЪРН, режисьор е Валеска Гризбах, основен продуцент са Komplizen Western GmbH от Германия, с партньори от Австрия – Coop99 и български ко-продуцент и партньор Chouchkov Brothers Ltd.
Главни герои във филма са строители от Германия, които идват в България, за да строят, но освен това те трябва да се приспособят към българската среда и това е и основният конфликт във филма.
Режисьорката показва ежедневните битки и дуели, пред които всеки е изправен, да се впише в обстановката на едно малко българско селце въпреки една огромна бариера – езика; да намери приятели, а може би и любов.
Местните хора с удоволствие се включват, а красив бял кон всеки ден е старателно почистван и ресан, като основно „средство за придвижване“ на един от главните герои. Външни хора и автомобили на снимачната площадка не са желани, за да не смущават творческия процес. Специална фирма за кетъринг се грижи за прехраната на актьори, режисьори, оператори и останалия снимачен екип, коитоFILM UESTYRNVIKTOR CUCKOV са настанени в двата хотела на близкото Хаджидимово.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *