DSCN5159Заловени са шестима непълнолетни – от село Борово и от квартал Средна в Гоце Делчев, част от които са изпочупили лампи и пейки в къта за отдих край водоемите над Гоце Делчев, а другите са се къпали в язовирите, където е опасно и абсолютно забранено.
Нарушителите са задържани и отведени в Районно управление „Полиция“ Гоце Делчев, където са извикани и техните родители. По вандалските прояви и къпането в забранени места работи полицията и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев /ОКБППМН/. На родителите и настойниците на заловените непълнолетни деца и младежи ще бъдат наложени парични глоби. С непълнолетните нарушители са се заели специалисти от Детска педагогическа стая и ОКБППМН.
Заради зачестилите прояви на вандализъм в крайградския кът за отдих и къпане в язовирите над Гоце Делчев, които се извършват предимно от непълнолетни лица от село Борово и квартал Средна, в този район е поставена денонощна охрана, която ще следи за спазване на правилата и опазване на имуществото там.

DSCN5161
Освен това са определени служители на Общинска администрация Гоце Делчев, които ще изпълняват постоянен контрол и ще следят за спазване на разпоредбите на Наредба № 1 в зелените площи, парка и зоните за отдих на територията на общината. Те ще наблюдават дали има нарушения на забраните за люпене на семки, замърсяване, драскане, чупене и други повреди на общинско имущество, чупене на фиданки, както и разхождане на кучета в забранените за това места. Нарушителите ще бъдат санкционирани в съответствие с разпоредбите на Наредба № 1 на Общински съвет – Гоце Делчев.

DSCN5153

Във връзка с наближаващия край на учебната година и предстоящата ваканция, от Общинската администрация отправят апел към родителите да бъдат внимателни и да упражняват по-строг контрол върху децата си. Не са редки случаите когато деца, оставени без надзор, се къпят на забранени места, а това крие огромен риск за живота им.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *