Ще предложа на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки, не бива да се посяга върху това, без което не можем – магазините за хранителни стоки, аптеките. Моля ви не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще означава, че не сте разбрали за какво става въпрос, заяви тази вечер на извънреден брифинг шефът на националния кризисен щаб ген. д-р Венцисла Мутафчийски. Той допълни, че ще работят и бензиностанциите, банките и застрахователните компании, държавните институции.

„Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история“, каза проф. Мутафчийски. „Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, възрастни родители, приятели и колеги“.

Затова проф. Мутафчийски ще предложи на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки. Това означава да останат отворени само магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанциите, банките, застрахователните институции и държавата.

Първоначалната наредба на Министерство на здравеопазването, въведена на 13-ти март, въвеждаше точно такива забрани. Няколко часа по-късно втора версия на забраната беше публикувана с корекции, които позволяват работата на повечето магазини и търговски обекти.

„Предстоят ни времена на изпитания. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които обичаме. Тези, които са ни отгледали и тези, които се радват на нашите успехи. Ние не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие“, призова проф. Мутафчийски.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *