Инициативeн комитет от „Шоуто на Слави“ стартира национален референдум за промяна на политическата система. Събирането на подписи започна от понеделник и в гр. Гоце Делчев, а до 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписа.
Въпросите, които се предлагат за референдума са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

REFERENDUM

Официално обявеният адрес, на който би трябвало да се събират подписите в Гоце Делчев, обявен в „Шоуто на Слави“, е ул. Царица Йоанна 2. Там подобно нещо не се случва. Шатрата за подписка изкара няколко часа в началото на ул. Търговска до паметника на Христо Ботев и изчезна. 

SLAVI
В аптеката Марешки в града ни, също е пусната подписка за референдум, но въпросите не съвпадат с тези от националния референдум, което подвежда част от гражданите. Там аптекарките са особено учтиви и с удоволствие предлагат списъците за подпис. Добре е да внимавате под какво се подписвате, затова четете внимателно въпросите.

MARESHKI

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *