С поредно дарение беше обогатен фонда с чуждестранна литература на градската библиотека в Гоце Делчев. Изключително ценни помагала по математика, хуманитарни и природни науки, заедно с достъп за специализиран обучителен интернет портал подариха синът на известната певица Николина Чакърдъкова – Васил и годеницата му Лора.

Това е четвърто пред дарение от книги, което младият неврокопчанин прави за родния си град. След енциклопедии и книжки на английски език за един от социалните домове в града, за една от детските градини и ПМГ „Яне Сандански“, този път образователните продукти са предназначени както за ученици, които се занимават сериозно с английски език, така и за техните преподаватели. За 12 –те компютъра в читалнята на градската библиотека Васил и Лора дариха и код за достъп, който да улесни ползването помагалата не само на хартия.

 

Дарителите получиха почетна грамота от главния библиотекар Росица Попаркова, като през месец май предстои специална среща на дарителите с всички, които имат нужда от тези помагала, с подробни разяснения как да се използват най-рационално, уточни тя.

Подобни дарения и други социални инициативи, компанията за която работи Васил Чакърдъков прави из целия свят. Той самият е участвал в дарителски акции в Мароко и Мексико.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *