Четирима роми от скандално известния квартал Кремиковци край село Гърмен са сключили споразумения с прокуратурата за участието си в побой на 23 май миналата година с българи, в което раниха няколко души.

Скандалът стана повод  за протестите в селото, които станаха известни в цялата страна. От съдебния протокол става ясно, че мъжете са се признали за виновни, че на въпросната дата около 17.00 часа на кръстовище са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те хвърляли камъни срещу жители на Гърмен,PROTESTI като действията им се отличавали с изключителна дързост.

На трима от обвиняемите Районен съд – Гоце Делчев наложи  условни присъди “Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, с 3 години изпитателен срок. За  М. Р. от четворката, който също е хвърлял камъни, като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив е постановена една година в затвора или в затворническа общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Той е бил е осъждан повече от два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. В съучастие с още един мъж е причинил лека телесна повреда на жител на Гърмен.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *