DSCN2822DZALIL BOSHNAK

От първи ноември заместник председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев Шакир Аян няма да е на поста си. Това обяви председателят на ОбС Ангел Гераксиев. Коя e причината представителят на групата на ДПС да депозира оставка? Обиден съм, притиснат съм, разочарован съм – това беше отговорът на Аян, който пореден мандат е общински съветник и заема поста по настояване на неговата партия. Непоносима е ситуацията когато в политиката се намесва държавна власт и религия, сподели многозначно той и добави, че засега остава редови общински съветник, но ако общинското ръководство на ДПС го принуди, ще освободите мястото си и като общински съветник.
„Ще дам повече подробности за причините” – обеща пред Хроника Шакир Аян.
На въпрос дали оставката му е свързана с резултатите и по-специално с преференциалния вот за Ахмед Башев в село Брезница, досегашният зам. председател на ОбС отговори: ”Попитайте за това свата на Башев (Сайди Чолак б.а), който е председател на Общинската структура на ДПС!” и добави, че специално в Брезница резултатите за ДПС са добри, а за Башев имало 400 префернции. Над 100 вота от съселяните си е получил младият кандидат за депутат Мехмед Хаджи (собственикът на веригата магазини за 1лев б.а.), който тепърва имал време да се учи в политиката.
„Още в началото на този мандат имахме решение за заместник – председател на ОбС – Гоце Делчев да предложим общинския съветник Джалил Бошнак от с. Лъжница. Самият Шакир Аян беше пред пенсия и затова предложихме него. Той още от пролетта е в пенсионна възраст и трябва да се съобрази с нашето решение” – коментира за Хроника Сайди Чолак. Колкото до изборите, ДПС в община Гоце Делчев има над 4000 гласа, което според активистите е отличен резултат, а общинската организация получила поздравления от Лютви Местан, че не са „играли” преференциално, а партийно, разкри още общинският лидер Чолак.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *