Трагична е ситуацията след бурята, която удари Халкидики снощи. Досега смъртта на шестима души е потвърдена. Десетки са ранени от екстремни метеорологични явления, двама от които –  сериозно. Силната вълна от лошо време премина през Северна Гърция. Жертвите й са на полуостров Халкидики, където досега са загинали шестима души.

54-годишна жена и  момче на 8 години от Румъния, са загубили живота си, докато седели в таверна на брега, на която се срутил покрива в курортно селище Неа Плагиа.  Друга жена е ранена. В селището Созополи чешки турист е бил ранен смъртоносно, след като  караваната, в която семейството живеело на плажа се преобърнала от бурята. Неговият син е ранен и преместен в болницата „Полигро“, а 19-годишният му внук не е пострадал. В  хотел „Потидеа Палас“ 39-годишн руснак и неговият двугодишен син са загинали затрупани от дърво. Повече от 100 души са били отведени в болниците, за да получат първа помощ. Продължава издирването в морски район на Неа Каликратия, Халкидики на 62-годишен рибар, който излязъл снощи около в 19:30 на риболов на 8-метров лодка и оттогава е в неизвестност.

Водата е отнесла дървета и превозни средства, наводнени са къщи и вили край морето. Гръмотевица е паднала в къща в района на Евосмос, край Солун.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *