Приятели, любители на планината, млади и не толкова млади туристи от Гоце Делчев снощи дойдоха на представянето на най-новата книга на известният изследовател и географ Николай Даутов „Пирин – пътеводител“.

С куп въпроси затрупаха автора най-младите туристи от град Гоце Делчев – децата от клуб „Пирински стражи“. Те бяха приготвили и изненада за Николай Даутов. Висока оценка за стойността на книгата даде друг известен планинар, географ и автор – учителят Атанас Панчалиев.

“Пирин – пътеводител” е полезна книга и интересна книга, която може да се използва както от опитни туристи, така и от хора, които сега откриват красотата на Пирин. Пътеводителят включва подробни описания на всички основни на над 100 туристически маршрута. Те са придружени от информация за времето, необходимо за тяхното преминава­не, цвета на маркировката, която трябва да се следи, и денивелацията, която трябва да се преодолее. Читателите ще открият и подробни сведения, вклю­чително и любопитни факти, за изградените в планината туристически хижи и заслони.

 

В книгата се дават и сведения за историята и географията на населените мес­та, от които започват, в които завършват и през които минават маршрути­те. А също и информация за най-интересните обекти и забележителности в тях (музеи, храмове, паметници, вековни дървета, интересни сгради и др.), кои­то си заслужава да се посетят и видят.

В помощ на използващите пътеводителя са и приложените цветни карти и маршрутни профили.Книгата е един хубав подарък за тези, които обичат Пирин и искат да опознаят тази най-красива българска планина.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *