Днес град Гоце Делчев е домакин на Националното първенство за деца от 10 до 14 години по карате шинкиокушин. В препълнената спортна зала Арена Неврокоп се събраха почитатели на този популярен сред младите хора и децата спорт. Те ще имат възможност да проследят уменията в това бойно изкуство на повече от 180 участници от клубове от цялата страна, сред които са и малките каратеки от клуб Ронин в Гоце Делчев.

Кметът Владимир Москов откри първенството. Сред гостите са председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев и народният представител Богдан Боцев, общински съветници, много родители и близки на състезателите от различни краища на страната. Председателят на Федерация Българско карате Шинкиокушин връчи специални плакети на кмета на Гоце Делчев, на председателя на ОбС и народния представител за приноса им в развитието на този спорт с организирането на това първенство в град Гоце Делчев и за чудесните условия, които предлага на състезатели, треньори и публиката спортната зала Арена Неврокоп. 

Златни медали от гоцеделчевските каратеки спечелиха Георги Алмишев и Деиис Мустафа Хаджи, сребърни отличия получиха Ангел Тюхков и Ангел Билюков. Васил Зайков, Костадин Аратлъков, Димитър Боргов, Георги Мутов и Георги Парасков спечелиха бронз. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *