Близо 4300 ученици и над 400 учители днес започнаха новата учебна година в община Гоце Делчев. С тържествен първи звън на училищния звънец, с малко тъга по лятото и с вяра, надежда, любов и мъдрост, какъвто е днешния празник, младите хора и техните преподаватели влязоха в класните стаи.

Най-нетърпеливи и развълнувани бяха първолаците и техните семейства. Над 300 деца за първи път прекрачиха училищния праг в трите основни училища в града, в средното училище в с. Брезница и в останалите училища на общината. С  най-много ученици и тази година са двете гимназии – ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“. Кметът Владимир Москов беше гост на училищното тържество на Второ основно училище „Гоце Делчев“. В Първо основно „Кирил и Методий“, гости в първия учебен бяха народният представител Богдан Боцев и заместник кметът Саид Иброш.

 По повод началото на новата 2018/2019 година, кметът на община Гоце Делчев изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на всички учебни заведения на територията на общината. В него се казва:

         „Първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни за всеки един от нас, споменът за които пазим през целия си живот. Очакването, любопитството, надеждата и вълнението, с което всяко дете прекрачва за първи път прага на училището е миг, който остава завинаги в сърцето.

         Жаждата за знания и стремежът към просвещение, са съхранили нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух. 

         По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

 В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално! 

         Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!“

 

СНИМКИТЕ СА ОТ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ПЪРВО, ВТОРО И ТРЕТО ОУ В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И УЧИЛИЩЕТО В С. МОСОМИЩЕ

 

 

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *