В най-празничния месец от годината, когато сърцата на хората се отварят най-широко, е в ход нова доброволческа акция, която има за цел да помогне на хора и семейства с нисък социален статус или в нужда. Зад нея стоят Катерина, Тодор и Йоанна – трима приятели, завърнали се в родния Гоце Делчев заради ситуацията с COVID-19.

“Ние сме група приятели, родом от град Гоце Делчев (и околните селца). От близо година се завърнахме в родния и любим Гоце Делчев. Както вие, така и ние, всеки ден се учим да живеем с новите правила, но сякаш сме от късметлиите, защото сме здрави и освен всичко успяваме и да работим… Което, съгласете се,  днес си е чист късмет…. За никого обаче не е изненада, че Ковид-19 имаше и продължава да има разрушителен ефект върху нас, хората. Затова заедно с всички ВАС обединяваме усилия, за да помогнем на онези хора, които днес живеят по-трудно от всякога, на онези, които въпреки всичко, не губят надежда и търсят светлината! Защото всички ние можем да направим не само Гоце Делчев, но и света по-добър, по-светъл и по-красив”, пишат в социалната мрежа доброволците.

Решават, че искат да дадат своя дан в тази трудна ситуация и да направят коледните празници малко по-спокойни и щастливи за хора, които имат нужда. Така организират доброволческата акция “Мисия Дядо Коледа с мустак”, в която веднага се включват и още хора с големи сърца. Успяват да съберат много дрехи, играчки и хранителни продукти за нуждаещите се, а кампанията им бързо се разраства.

„Включването на толкова много хора в акцията мен ме изненада. Хората нас вдъхновяват, не ние тях. Щастливи сме, че ни повярваха. Получаваме около 200 съобщения на ден с предложения за всякакви дарения, дори и за безплатни ремонти. С нас се свързват и хора, които имат малко, но са готови и с малкото да помогнат”, каза в интервю за Радио Благоевград Катерина Кобакова от инициаторите. Цялото интервю на Елеонора Тахова с нея чуйте в звуковия файл…https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101389608/dado-koleda-s-mustak-pomaga-na-semeistva-v-nujda-v-goce-delchev-i-raiona?fbclid=IwAR2lfGXP4Kw2cZu6TODCXMb4J3T4KbUqox6agzkb0beYzVZoPs9ovwJe-rw

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *