Първа операция в отделението по инвазивна кардиология в болницата на гр. Гоце Делчев. Спасен е животът на 67 годишна жена с остър инфаркт. Това е добрата новина от новооткритото Отделение по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ „Иван Скендеров“ – ден преди професионалния празник на здравния работник – 7 април. От болницата благодариха за съдействието на министър Костадин Ангелов с подкрепата на премиера Бойко Борисов и кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и на всички хора от четирите общини дарили средства за осъществяването на този проект, който ще работи за всички жители на региона.

Отделението разполага с високо технологична ангиографска система Siemens Artis one за диагностични и лечебни ендоваскуларни процедури. Тук работи и обучава местни лекари и медицински сестри екип от лекари и медицински сестри от известната болница „Света Екатерина“, популярна и като Чирковата болница, с голям опит при лечението на спешни сърдечно-съдови заболявания, осъществява прием 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Поддържат се в наличност на всички консумативи, необходими за спешна интервенция. Отделението по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ Иван Скендеров, приема за изследване и лечение на сърдечно болни пациенти, независимо от тежестта на състоянието и усложненията. Работи се по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК. Лекуват се всички форми на исхемична болест на сърцето (остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия), заболявания на сърдечните клапи, остра и обострена хронична сърдечна недостатъчност, заболявания на миокарда и перикарда. Извършва се медикаментозно и немедикаментозно лечение на всички видове сърдечни аритмии. В отделението по кардиология работят екип от УМБАЛ Св . Екатерина: д-р Кръстев, д-р Димитров и д-р Юрук, която е наша специализантка. Школа, в която се обучават по-голямата част от българските кардиолози, както в областта на клиничната кардиология, така на специализираните инвазивни и неинвазивни методи за диагностика и лечение. В момента на откриване на отделението, постъпва по спешност жена с артериална хипертония, захарен диабет II тип и неинсулиново зависима. Веднага бе осъществена ангиопластика и имплантация на стент на лява коронарна артерия по повод остра тромбоза. Жената е с добри показатели, наблюдава се и се следи нейното състояние.

By hronika

One thought on “Първа операция и първи спасен живот в отделението по инвазивна кардиология в болницата на гр. Гоце Делчев”
  1. Това е чудесно, но я проверете през последните дни колко човека умряха от ковид в болницата?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *