Днес на неофициално посещение в град Гоце Делчев беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Заедно с кмета Владимир Москов и началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов, той се срещна с директорите, учителите и учениците в Първо основно училище, Трето основно училище и НПГ „Димитър Талев“.  Министър Вълчев не скри приятната си изненада от празничната великденска украса в двора на Първо ОУ, като гостите си тръгнаха от школото с изработени от децата с помощта с новия училищен 3D принтер специални фигурки.  

В Трето ОУ просветният министър отговори на въпроси на учителите, свързани с обучението в електронна среда, приключване на учебната година, подобряване на материалната база. Министър Вълчев поздрави ръководството и екипа на училището за позитивната атмосфера и топлото посрещане. И тук гостите получиха подаръци – картини, нарисувани от талантливите ученици в училището.

В НПГ министър Вълчев застана пред обективите на репортерите от училищния клуб „ Журналист“. Учениците от клуб „ Роботика“ демонстрираха своите иновативни разработки, донесли им награди и отличия. А преподавателите на НПГ имаха възможност да споделят и питат по въпроси, свързани с професионалното образование.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *