Правителството удължи извънредната епидемична обстановка с три месеца. Причината е, че навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието на Министерския съвет здравният министър Стойчо Кацаров.

“Регистрираме ръст на броя на заразените, регистрираме ръст и на броя на хоспитализациите и това налага да удължим епидемичната обстановка. Срокът се обосновава с това, че средната продължително на една пандемична вълна е около 2 месеца, два месеца и половина”, съобщи още министър Кацаров. Той обясни, че е взета под внимание и особената политическа ситуация, в която се намираме и колко време ще продължи да работи настоящото Народно събрание и дали то ще успее да излъчи правителство.

“Така че, тримесечният срок дава достатъчно гаранция за сигурност и възможност за налагане на противоепидемичната ситуация, в това число и около граничния контрол”, обясни още здравният министър.

По информация на РЗИ – Благоевград расте броят на заразените с Ковид – 19. На територията на област Благоевград новорегистрираните случаи към 24.08.2021 г. са общо 72.

Благоевград – 27
Банско – 5
Симитли – 5
Абланица – 4
Сандански – 4
Петрич – 3
Вълкосел – 2
Разлог – 2
Сатовча – 2
Слащен – 2

Белица – 1
Бело поле – 1
Гоце Делчев – 1
Добринище – 1
Кулата – 1
Левуново – 1
Петрово – 1
Полена – 1
Поленица – 1
Попови ливади – 1
Първомай – 1
Рупите – 1
Скрът – 1
Струма – 1
Хаджидимово – 1
Якоруда – 1

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *