Успешен старт, вълна от съпричастност и благотворителност на хора с големи сърца, духовна и материална подкрепа от районно мюфтийство гр. Гоце Делчев, силно рамо подадено във всяко едно отношение от областния председател на ПП ДПС г-н Ведат Хюсеин, и с ентусиазирани млади хора с огромно желание и хъс да помагат започна днес градежа на новата джамия в с. Господинци. Това четем на ФБ профила на кметството на селото.

С курбан и молитва за успех местния имам Авдурман Кунев даде старт за отливането на основите на новия храм. Честта да започне градежа на джамията беше даден на младия местен строителен предприемач Борислав Цанков, на който и хората от селото повериха да бъде един и от отговорниците които ще наблюдават и контролират хода на строителството.

17 март 2022 година ще остане като паметна дата в историята на малкото село, ден в който официално бяха положени основите на новата джамия, а и с нейното започване бе реализирана заветна мечта от години наред на местните мюсюлмани да построят джамия за тях и техните поколение. Въпреки изключително високите цени на строителните материали благодарение на ДАРИТЕЛИ, хора с огромни сърца всички строителни материали необходими за основите и до кота нула вече са подсигурени, а хората от селото кой когато има възможност ще полагат безвъзмездно труд за да върви успешно градежа на новата джамията, споделя кметът на Господинци. Макар че строителството в днешно време е скъпо и ще бъде трудно и непосилно за малкото село искрено се надявам че хора с по-големи възможности и желание за благотворителност ще продължат да ни подкрепят за да можем и ние един ден да се зарадваме на нова джамия, добавя той.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *