Във връзка със зачестилите случаи на автовандалски прояви на любители на „офроуд спорта“ в курортното село Попови ливади, е издадена нарочна заповед на кмета на община Гоце Делчев. В нея се забранява организирането или участието в нерегламентирани състезания по пътната инфраструктура или извън нея. Забранява се също използването на пътната инфраструктура за други цели, освен в съответствие с нейното предназначение, а именно за превоз на хора и товари. В заповедта се забранява още извършването, организирането или участието в демонстрационни маневри, групово управление, форсиране на място на двигатели. Настоящата заповед е издадена във връзка с постъпили сигнали на граждани в общинска администрация – Гоце Делчев за вандалски автомобилни прояви в с. Попови ливади, като организиране на нерегламентирани състезания и демонстративни маневри, които застрашават живота на пребиваващите в населеното място, увреждат пътната инфраструктура, частни и общински имоти.През последните дни при поредната автовандалска проява, любители на офроуда буквално са изорали повърхността на полятата, на която години наред се провежда Традиционния събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание.

За случващото се са подадени сигнали до полицията както от ръководството на община Гоце Делчев, така и от жители и гости на Попови ливади, които са станали свидетели на офроуд състезанията. В тази връзка, призоваваме всеки, който разполага с информация за подобни прояви, да подаде своевременно сигнал на телефон 112, на дежурния в община Гоце Делчев на тел. 088 800 60 80 или на кметския наместник на село Попови ливади.

Подобни екстремни и изопачени „дрифт“ състезания и скоростни отсеки с автомобили се организират и по наскоро открития околовръстен път през м. Текето в град Гоце Делчев, което създава реална опасност както за нормално управлявани автомобили, така и за пешеходци.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *