Баскетболният отбор на момичетата на ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев е вицешампион на България в Националните ученически игри. Отборът остана само на крачка от златото след мача с тима на 35 СЕУ „Добри Войников“, гр. София. След изключително оспорвана надпревара  момичетата от Гоце Делчев заеха второто място.

Преди това отборът на ПМГ, ръководен от учителите Александър Халачев и Георги Стефанов, не бе побеждаван и заслужено стигна до финала, където се събраха най-добрите 10 тима от цялата страна.

Директорът на ПМГ „Яне Сандански“ поздрави отбора, който увеличи колекцията на училището от купи и медали

Георги Стоянов Хаджиев спечели титлата европейски шампион по бойно изкуство „Карате Киокушинкай“ за мъже до 21 години в категория до 80 кг в състезание на 24 и 25 юни в унгарския град Дебрецен. Седем кратен шампион е на България.

Георги е от випуск 2023 на НПГ „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев, специалност „Компютърна техника и технологии“ и е пълен отличник

Сребро и бронз за България донесоха двама ученици от ПМГ „Яне Сандански“ в група U16 от шампионата в град Дебрецен, Унгария. Деветокласникът Мартин Георгиев стана вицешампион в дисциплината “Кумите” при 60-килограмовите. При 70-килограмовите в същата възрастова група за бронза се пребори осмокласникът Енесмустафа Хаджи.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *