Кръстьо Драгинов, Надя Гадирова, Нериман Топчиева, Петя Ляскалиева и Димитър Итев от гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ и преподавателите им Марияна Карамитева, Люба Маламова и Ваня Гелемерова представиха достойно област Благоевград на националната олимпиада по химия, която се проведе в курорта Камчия. Лауреатът от миналата година Кръстьо Драгинов, се класира на четвърто място в страната в конкуренция със 60-те най-добри химици в страната. И останалите четирима ученици от същото училище се класираха на престижни места. Трима от отбора на ПМГ са класирани и за националната олимпиада по биология, уточни директорът Елка Божикова.

На 12-класника Кръстьо Драгинов (на снимката в дясно) му предстои и участие в известната международна Менделеевска олимпиада в Казахстан през месец април, след която се провежда подборен кръг сред десетте най-добри участници. Първите четирима от тях придобиват право да се състезават в Световната олимпиада по химия, която ще се проведе през юли в Тайланд.

„Изключително съм горда с постиженията на нашите ученици, ние сме училище, което държи на качеството, а не на големия брой гимназисти“ – коментира директорът Елка Божикова.

С награди от първото по рода си състезание за талантливи ученици, което се проведе в Американския университет се завърнаха други трима ученици на ПМГв Гоце Делчев. Единадесетокласниците Екатерина Терзиева, Мариела Коджабашева и Мартин Пеев използваха познанията си по английски език и се състезаваха по математика, дебатираха, представяха решения на социални проблеми и разкриваха своя талант в областта на изкуството и спорта.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *