Международната общественост е възмутена – Русия нагло нарушава условията за примирие в Сирия, обстрелите и бомбардировките са не са толкова интензивни, но не се прекратяват.
Министерството на външните работи на Франция спешно събра работна група за обсъждане на нарушенията на режима за прекратеното примирие, както заяви външния министър Жан Марк Ейро – Париж има данни за настъпление в районите под контрола на умерената сирийска опозиция – връзка.

Как отговаря Русия на това?

Русия отговаря с официално заявление на представител от Министерството на отбраната на Руската федерация – генерал-майор Игор Конашенков, който заявява за артилерийски обстрел в сирийска Латакия, в резултат на който са пострадали чуждестранни журналисти, и той твърди, че обстрелите са извършени от територията на Турция.

От придобития опит в Донбас, в който след появата на руски „журналисти“, съответства и появата от нищото на обстрели и други провокации, за които адекватните вече местни жители са развили рефлекса – видят ли журналисти на лайнюз – бягат – то доброволците от InformNapalm решиха да проучат тази ситуация в Латакия.

Международни журналисти – а кои са те?

Моля запознайте се с Борис Анзов, роден в България, учил в руския университет за дружба между народите, живее в Москва, работи в компания „Media-Most LTD“.

Тази компания е била към холдинга Гусински, след това преминава в собственост на Газпром (връзка, връзка). За тясното приятелство с Газпром доказва и общото им съдебно дело (линк). Проучваме информацията и откриваме, че офшорната компания „Медиа Мост Капитал и Мениджмънт LTD“ е чуждестранно юридическо лице и се намира извън Руската федерация, на територията на друга държава – Гибралтар и тази супер независима чуждестранна компания е поверена на медия холдинга Газпром Медия.

Има ли право да представлява българската преса журналист живеещ в Москва и работещ за газпромовска офшорна компания, която е с Гибралтарска регистрация включително и за удобството да се придава чуждестранен статус при организирането на специални информационни операции?

Надяваме се, че компетентните органи в България, като член на НАТО, да установят това.

4

На 28 февруари Борис е на прием в резиденцията на Министерството на външните работи на Руската федерация, на адрес ул. „Спиридоновка“, 17, и се снима с Марина Захариева – директор на Департамента за информация и печат към Министерството на външните работи на Русия.

На 1 март той вече е „попаднал под обстрел“ в Сирия и същия ден отново излита от там. Какъв целенасочен воаяж се получава при „българския журналист“.

5-1
За псевдо българската журналистика можем да открием доста поводи за разговор, но сега да се заемем с анализа на спец операцията в Латакия.

Излъченият видео запис от „инцидента“ веднага запазихме и започнахме да проучваме.

 

 
Отначало виждаме експлозия. Отбелязваме, че така стартира записа, и камерата е насочена точно към мястото на взрива от по-рано. Експлозията е в полуразрушен район, и не е съпроводена с характерния звук на свистене на мина. Отбелязваме странния характер на взрива, който не е типичен за тежки боеприпаси (които се взривяват на повърхността или в средата на сграда, ето защо експлозия НАД повърхността не е възможна).
Регистрираме надпис на арабски език на видеото.

6източник: /informnapalm.org/

By hronika

One thought on “Какво се крие в детайлите – герой Борис Анзов от гр. Гоце Делчев”
  1. Зорлен това дъхле го напарвихте агент на КГБ. С такива небивали жълто лайняни писаници и нгто и топ прасетата ща напълните с пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *