На заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев бяха обявени резултатите от конкурса за нов управител на МБАЛ „Иван Скендеров“. В конкурса участваха досегашният управител д-р Мария Радойкова и хирургът д-р Иван Канелов. Според обявените резултати д-р Радойкова печели конкурса с 5, 45 точки при 5, 10 точки за д-р Канелов. И двамата кандидати са били допуснати и до двата етапа на конкурса, уточни председателят на комисията Марияна Устаилиева.

Класирането е извършено след разглеждане на изготвените от тях планове за развитието на болницата през новия тригодишен управленски мандат и събеседването, което е било на тема приоритети и задачи на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика – степен на познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността на лечебните заведения.

Конкурсът бе обявен поради изтичане мандата на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова. Тя пое управлението на болницата през август 2010 г. след проведен конкурс.  С решение на Общинския съвет договорът с д-р Радойкова бе подновен за още три години. През декември 2016 година отново с решение на ОбС-Гоце Делчев бе възложено на кмета Владимир Москов да подпише с д-р Мария Радойкова допълнително споразумение към договора, с което й бе възложено управлението на болницата до провеждането на обявения за 22.05.2017 г. конкурс, отново спечелен от нея.

By hronika

One thought on “Д-р Мария Радойкова ще продължи да управлява болницата в Гоце Делчев”
  1. ми тя ще бъде ,ми кой друг?То такъв ценен кадър лесно ли се намира ? Ако не е Радокйова,кой друг,кой ????Иначе без нея болницата ще рухне,пази божеее,да си плюем в пазвите ПУ ПУ ПУ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *