Писателката Теодора Колева и новият й роман „Мъжете в живота на А“ събра четящите хора в град Гоце Делчев. В залата на музея срещата беше приятна и вълнуваща. Тук дойдоха както читатели, които познават творчеството на писателката, така и любопитни млади хора, които обичат да четат. Теодора Колева сподели как среща във Велико Търново с млада дизайнерка на облекло, родена в родопското село Плетена, я провокирала да започне романа си.

На срещата стана въпрос за това кой и колко обича четенето, както и че любовта към книгите остава и за млади и за стари. „Винаги с особено вълнение идвам в Гоце Делчев“ – сподели писателката, която не скри, че много от героите и ситуациите  в трите й книги са от града и региона, който обича и продължава да опознава.

Срещата беше организирана от община Гоце Делчев, библиотеката към читалище „Просвета“ и сдружение „Хроника срещу рака“. На събитието дойдоха също кметът Владимир Москов, заместник кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, общинският съветник Костадинка Богданова, директорът на музея Георги Мишев, млади хора от ПМГ „Яне Сандански“ задно с преподавателката им Виктория Кирева. Сред присъстващите се оказа и дама, която лично познава прототипа на героинята в романа и е живяла с нея в село Сатовяа, което беше приятна изненада за всички.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *